Η Δύναμη Του Μύθου

Ο μύθος που μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε την Eco Wave Dynamis

«Ο πολύτεχνος Δαίδαλος φυλακισμένος στην Κρήτη μαζί με τον γιο του Ίκαρο ψάχνει. Ψάχνει για τη δύναμη που θα τους χαρίσει την ελευθερία. Ξέρει καλά ότι η λύση βρίσκεται μέσα του. Στη σκέψη. Αυτήν έχει. Τη σκέψη και τη φύση που δεν ανήκει σε κάποιον βασιλιά. Που δεν μπορεί να ελέγξει καμιά κοσμική εξουσία. Υπολογίζει τον άνεμο. Μετρά και ξαναμετρά τη δύναμή του. Την κατεύθυνση. Την ώθηση. Κατασκευάζει φτερά. Με κόπο κι επιμονή. Παρατηρεί συνεχώς. Διορθώνει. Ανακατασκευάζει. Δεν τα παρατά όσο τρελή κι αν φαίνεται η σκέψη. Τελικά πετούν. Κάνουν τον άνεμο το δυνατότερο όπλο. Σώζει τον άνθρωπο για πρώτη φορά.

 

Όχι για πολύ όμως. Δεν υπολογίζουν μια άλλη τεράστια δύναμη. Τη θάλασσα! Ο νεαρός Ίκαρος θα αναμετρηθεί μαζί της όταν είναι πια πολύ αργά. Χάνεται στον βυθό της και τον σκεπάζουν τα κύματα. Μόνο ο Ηρακλής θα καταφέρει να βγάλει το άψυχο σώμα του και να το θάψει στο νησί που θα πάρει το όνομά του. Την Ικαρία.»

Η Σύγχρονη Πρόκληση

Ξεκινώντας το ταξίδι μας, πολλές φορές αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με τη δύναμη της θάλασσας. Πώς θα καταφέρουμε να νικήσουμε την ορμή των κυμάτων της; Μπορούμε να την υπολογίσουμε;
Η απάντηση είναι ναι! Με τη σκέψη. Με την κατασκευή άλλου είδους φτερών. Χρειάστηκε κόπος κι επιμονή, και τελικά τα καταφέραμε!

 

Αν και βρισκόμαστε στην αρχή της πορείας μας, είμαστε αποφασισμένοι να μην παρεκκλίνουμε από αυτήν για οποιονδήποτε λόγο. Ένα πλοίο με καλό καπετάνιο και πλήρωμα ταξιδεύει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες φτάνοντας με επιτυχία στον προορισμό του. Έτσι κι αλλιώς, τα κύματα δεν μας φοβίζουν. Έρχονται σε μας μόνο για να μας δώσουν και δηλώνουμε έτοιμοι να δεχτούμε με χαρά τα δώρα τους.