Wave Daedalus – Μετατροπέας ενέργειας κυμάτων

Πηγαίνουμε μπροστά με τη δύναμη των κυμάτων

Στην Eco Wave Dynamis αντιμετωπίζοντας τη θάλασσα δίχως φόβο, αλλά πάντοτε με απόλυτο σεβασμό, τολμήσαμε και καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν καινοτόμο μηχανισμό, ο οποίος μετατρέπει τη δύναμη των κυμάτων σε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια.

 

Ο πρωτοποριακός αυτός μηχανισμός έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο αποδοτικός σχετικά με τη συγκομιδή ενέργειας από τα θαλάσσια κύματα, και να έχει το χαμηλότερο κατασκευαστικό κόστος. Δημιουργήθηκε μετά από μια περίοδο συνεχούς έρευνας σε πραγματικές θαλάσσιες συνθήκες, και όχι μέσα σε δεξαμενές με τεχνητά κύματα, για να κατανοήσουμε επαρκώς το απέραντο ενεργειακό δυναμικό των κυμάτων.

 

Του δώσαμε το όνομα «Δαίδαλος», εμπνευσμένοι από την εφευρετικότητα του μυθικού αυτού πολυτεχνίτη.

Πώς λειτουργεί το σύστημα μετατροπής των κυμάτων σε ηλεκτρική ενέργεια;

Η τεχνολογία του μηχανισμού βασίζεται στην αρχή λειτουργίας του ελεύθερου γυροσκοπίου, δηλαδή στη λειτουργία ενός γυροσφόνδυλου με ελευθερία κίνησης των τριών αξόνων του. Ο πλωτήρας συνδέεται με έναν ανθεκτικό μοχλό στον γυροσκοπικό μηχανισμό, ο οποίος μετατρέπει την ελεύθερη κίνηση του πλωτήρα σε περιστροφική.

Τα 5 βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος

Το σύστημα Eco Wave Dynamis διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα που το καθιστούν ιδιαίτερα πρωτοποριακό:

Ο πλωτήρας ακολουθεί την όποια διεύθυνση του κύματος, έτσι ώστε το σύστημα να εκμεταλλεύεται τη δυναμική και κινητική ενέργεια του κύματος στο μέγιστο δυνατό. Αντιθέτως, τα υπάρχοντα εγκατεστημένα συστήματα πραγματοποιούν περιορισμένη κίνηση ανάδυσης και βύθισης, η οποία δεν επιτρέπει τη μέγιστη αξιοποίηση της συνολικής ενέργειας του κύματος.

Πρόκειται για τον μοναδικό μετατροπέα θαλάσσιου κύματος παγκοσμίως, ο οποίος μετρά το ύψος του κύματος με ακρίβεια εκατοστού – θέτοντας σε εφαρμογή το αρχαιοελληνικό Πυθαγόρειο θεώρημα. Έτσι καταφέρνουμε να κατανοήσουμε και να εκμεταλλευτούμε το απέραντο και αδάμαστο ενεργειακό δυναμικό των κυμάτων.

Για την κατασκευή του συστήματος, έχουν ληφθεί υπόψη οι υδροστατικές δυνάμεις, ροπής κάμψης και ανατρεπτικής ροπής (Bending Moments & Sears forces). Έτσι, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε την εύρυθμη λειτουργία του, ακόμη και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η απλότητα του συστήματος το καθιστά ιδιαίτερα εργονομικό και αξιόπιστο, προκειμένου να αποτελεί σίγουρη πηγή κέρδους για τους επενδυτές.

Ο πλωτήρας είναι βολβοειδούς σχήματος, ώστε να απορροφά και να ελαχιστοποιεί τις δυνάμεις κρούσης του κύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Απόλυτη Πηγή Άπειρης Ενέργειας

ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ένας μηχανισμός μικρού μεγέθους που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε ακτή και να καλύψει τις ανάγκες σε «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα παραθαλάσσιων κατοικιών, ξενοδοχείων, κάμπινγκ, εστιατορίων και οποιαδήποτε άλλης εγκατάστασης βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα.

Ο πρωτοποριακός αυτός μηχανισμός έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή απόδοση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα θαλάσσια κύματα, και το χαμηλό κατασκευαστικό κόστος. 

Πλεονεκτήματα του μηχανισμού «Δαίδαλος»:

 1. Κατασκευάζεται σε διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του πελάτη και μπορεί να καλύψει ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα από 0,5 KWh έως 100 KWh.
 2. Απλότητα στη σχεδίαση με χαμηλές ανάγκες συντήρησης
 3. Εγγύηση εύρυθμης λειτουργίας, ακόμη και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.
 4. Διαρκής υποστήριξη από τους ίδιους ανθρώπους που τον σχεδίασαν και τον κατασκευάζουν
 5. Μεγάλο χρόνο ζωής
 6. Εύκολη απομάκρυνση από τη θάλασσα αν χρειαστεί (συντήρηση, αποθήκευση όταν η επιχείρηση δεν λειτουργεί, προφύλαξη από ακραία καιρικά φαινόμενα)

 

Πιθανές χρήσεις του «Δαίδαλος»

 • ενεργειακή αυτονομία πλήρης ή μερική παραθαλάσσιων κατοικιών
 • κάλυψη μέρους των αναγκών σε ηλεκτρικό ρεύμα παραθαλάσσιων ξενοδοχειακών μονάδων ή κάμπινγκ
 • ηλεκτροφωτισμός σε μαρίνες
 • ηλεκτροφωτισμός παραλιακών δρόμων
 • λειτουργία αντλίας για αναπλήρωση του νερού σε πισίνα
 • λειτουργία αντλίας για συνεχή παροχή νερού σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας
 • αφαλάτωση νερού
 • κάλυψη ενεργειακών αναγκών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με ανεμογεννήτριες και/ή φωτοβολταϊκά
 • ενεργειακή αυτονομία θαλάσσιων συσκευών καταγραφής και μετάδοσης επιστημονικών δεδομένων σε περιοχές με χαμηλή ηλιοφάνεια