Συστήματα Ηλεκτρικής Πρόωσης

Το μέλλον στην ηλεκτροκίνηση είναι εδώ!

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλώς τάση της εποχής. Αποτελεί στρατηγική κίνηση στον δρόμο για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και την εκτενή εφαρμογή περιβαλλοντικών πρακτικών, που πλέον είναι επιτακτική ανάγκη.

Στόχος είναι η ηλεκτροκίνηση να βρει εκτενέστερη εφαρμογή όχι μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία, με οχήματα μηδενικών ρύπων, αλλά και στον τομέα των εμπορικών αερομεταφορών και της ναυτιλίας.

Το πρώτο βήμα για τα αειφόρα πλοία έχει ήδη γίνει, καθώς η ηλεκτροκίνηση εφαρμόζεται με επιτυχία σε ορισμένους τύπους πλοίων (υποβρύχια, κρουαζιερόπλοια) με τη χρήση συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.

Στην Eco Wave Dynamis συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα των μεταφορών εκτελώντας τη μελέτη και την πώληση συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης για εγκατάσταση σε μικρά σκάφη ιδιωτικής χρήσης.

Μελέτη & εφαρμογή ηλεκτρικής πρόωσης σε σκάφος – Πώς το κάνουμε;

Κατόπιν εκτεταμένης έρευνας που πραγματοποιήσαμε για να εφαρμόσουμε την ηλεκτρική πρόωση πρώτα σε δικά μας σκάφη, καταλήξαμε στη διαμόρφωση ενός σετ ηλεκτρικής πρόωσης με χαρακτηριστικά που προσαρμόζονται στις προδιαγραφές των πελατών μας.

 

Ανάλογα με το εκτόπισμα και το μήκος του σκάφους, την επιθυμητή ισχύ και τις ώρες αυτονομίας που χρειάζεστε, έχουμε τη δυνατότητα να εκτελέσουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη. Στο τέλος θα προτείνουμε τον συνδυασμό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, παρέχοντάς σας όλα τα απαραίτητα επιμέρους στοιχεία (μπαταρίες, μοτέρ, ηλιακά πάνελ κ.λπ).

Πλεονεκτήματα του σετ ηλεκτρικής πρόωσης Azimuth Thruster

Το μεγάλο πλεονέκτημα του σετ Azimuth Thruster σε σχέση με άλλα συστήματα ηλεκτρικής πρόωσης είναι ότι προσαρμόζεται απευθείας στο z-drive, χωρίς να χρειάζεται άξονες, αντίστροφα σασμάν και συστήματα κατεύθυνσης.

 

Το σετ Azimuth Thruster εγκαθίσταται με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Επιπλέον εξασφαλίζει ευελιξία, καθώς δίνει τη δυνατότητα εύκολης αντικατάστασης, σε περίπτωση που επιθυμείτε μεγαλύτερη ή μικρότερη ισχύ. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στα μόνιμα συστήματα.

 

Επίσης, στο σετ μπορεί να συμπεριληφθεί ακόμη και ηλιακό πάνελ, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για τη φόρτιση της μπαταρίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες
σχετικά με τα συστήματα ηλεκτρικής πρόωσης